AMATORII DE PICNICURI SUNT AVERTIZAȚI: ATENȚIE LA CĂPUȘE!

0
2331

Ziua de 1 Mai se apropie și, cu siguranță, mulți dintre noi ne-am făcut deja planuri pentru a merge la iarbă verde, în pădurile din împrejurimile orașelor. Cum în ultima perioadă vremea a fost caracterizată de umiditate, iar acum s-a încălzit, medicii ne îndeamnă să fim atenți la căpușele din iarbă.

În momentul în care mergem la pădure, trebuie să purtăm o ținută adecvată, din care să nu lipsească bluza cu mânecă lungă, pantalonii lungi și şosetele pentru a ne feri de mușcătura acestor insecte, mușcătură ce poate produce complicații serioase dacă nu este tratată corespunzator, iar ”victimele” contractează Boala Lyme sau borelioza.

Din acest motiv, medicii le recomandă oamenilor să se prezinte de urgență la spital, unde li se va administra tratament cu antibiotice și antiinflamatoare.

Căpuşele pot fi întâlnite atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câinii şi pisicile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 37