REABILITARE DE MÂNTUIALĂ A PEROANELOR GĂRII BUZĂU

0
2383

În luna octombrie a anului trecut, Primăria Buzău și Regionala CFR Galați au anunțat la unison că vor începe lucrări de reabilitare completă a două peroane din Stația CFR Buzău.

Pentru suma de 900.000 de lei, o firmă de construcții din Câmpulung Moldovenesc a avut ca sarcină refacerea totală a celor două peroane – devenite impracticabile în special pentru persoanele deplasate în fotolii rulante, cele care aveau bagaje foarte grele prevăzute cu rotile sau pentru părinții cu copii în cărucior -, precum și a copertinelor din tablă, ciuruite de rugină, care, în zilele lor bune, îi protejau pe călători de intemperii sau de soarele verilor caniculare.

Deși oficialii Regionalei CFR Galați și ai Primăriei Buzău au promis atunci că, în maximum 4 luni, vor finaliza investitia, lucrările nu sunt nici pe departe încheiate, iar călătorii sunt total nemulțumiti de calitatea asfaltării celui mai important peron al stației, cel care asigură accesul la liniile 2 și 3.

Responsabilii Primăriei Buzău anunță că intenționează să reabiliteze și pasajul subteran care asigură accesul către peroane, dar și între Gară și două cartiere ale orașului, Mihai Viteazul și Poștă. Ei sustin ca poartă negocieri cu șefii Regionalei CFR Galați, pentru ca obiectivul să treacă temporar în administarea municipalității, cât vor dura lucrările de igienizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 35