MEDICII AVERTIZEAZĂ: SCHIMBĂRILE BRUȘTE DE TEMPERATURĂ POT AFECTA SEVER ORGANISMUL UMAN

0
2215

Dacă până în apropierea sărbătorilor de Paști au fost zile în care temperatura a ajuns și la 20 de grade, în altele valoarea acesteia a scăzut brusc cu mai bine de 10 grade Celsius.

Medicii avertizează că o diferență de cel puțin 4 grade, într-un interval scurt de timp, afectează organismul, care are nevoie de mai multe zile pentru a se adapta la schimbările de temperatură. Pentru cei cu o imunitate scăzută și, mai ales, pentru bolnavii cronici, orice schimbare bruscă a vremii este resimțită în starea generală de sănătate.

Diferențele mari de temperatură pot declanșa sau agrava afecțiuni mai vechi, generând dureri de cap, amețeli, stări de slăbiciune și dureri reumatice. Pacienții care au probleme de sănătate sunt sfătuiți să evite deplasările în aer liber.

Mai mult, schimbările rapide de temperatură pot duce şi la scăderea imunităţii organismului, fapt ce favorizează apariţia virozelor respiratorii sau chiar a pneumoniilor. Ca urmare, medicii recomandă ca în această perioadă oamenii să consume cât mai multe alimente bogate în proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 69