PRAHOVA: PATRU CASE DIN GORNET CRICOV, AMENINȚATE DE O ALUNECARE DE TEREN

0
2106

Patru familii din Prahova sunt în pragul disperării, după ce casele lor au început să fie înghiţite de pământ. Fenomenul inexplicabil cu care se confruntă oamenii din satul Sărculeşti, comuna Gornet Cricov, a apărut în urmă cu două luni şi de atunci, în fiecare zi pâmântul a mâncat centimetri buni din curți şi culturi, ajungând aproape de case.

Acum deja s-a pus problema evacuării, oamenii au scos din case o bună parte din mobilă, iar noptile stau să păzească să nu cumva să fie înghițiți cu totul de pământ. Situaţia a fost anunţată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, ai cărui reprezentanţi au făcut verificări la faţa locului.

Autorităţile locale spun că există posibilitatea de a stabiliza terenul, dar soluția e scumpă, iar  banii trebuie să vină de la Guvern. Este nevoie de 5 milioane de lei, bani pe care comuna nu-i are, iar proprietarii locuințelor amenințate cu atât mai puţin. În ce privește posibilitatea primirii acestor bani din fondul de urgenţă al Guvernului, această soluție ar putea întârzia destul de mult, așa că până atunci, pentru mai multă siguranță, oamenii trebuie să plece din case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 15