INHGA: COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII PE AFLUENȚII RÂULUI BUZĂU; PROBLEME MARI ȘI ÎN MOLDOVA

0
3224

Afluenții râului Buzău din aval de stația hidrometrică Nehoiu se află sub cod portocaliu de inundații până în această seară, la orele 18.00, după cum informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Pe parcursul acestei zile, în județul Buzău se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Apărare. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Slănic și Câlnău, dar și pe afluenți de grad inferior ai râurilor atenționate.

Până vineri, la ora 16:00, sunt avertizate și râurile din bazinele hidrografice: Călmățui — județele Buzău și Brăila, Bârlad și afluenți (județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), Rm. Sărat (județele Buzău și Vrancea), afluenții mici ai Siretului din județele Galați și Vrancea, afluenții mici ai Prutului din județele Vaslui și Galați, râurile mici din Dobrogea — județele Tulcea și Constanța.

Meteorologii au prelungit, ieri după-amiază, avertizările Cod galben și Cod portocaliu de precipitații abundente și vânt puternic în majoritatea regiunilor până vineri, la ora 14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 68