Ultramaraton unic în lume, în beneficiul copiilor cu autism

0
2261

Evenimentul sportiv, organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră”, la care vor participa 20 de echipe a câte 24 de concurenţi, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, conform Agerpres.

În această cursă, vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU Dobrogea şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşii, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii „Ovidius” și alții.

Startul va fi dat sâmbătă, 22 aprilie, la ora 10,00, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţă de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri.

O companie de telefonie mobilă susţine cu 7.000 de euro proiectul Camera Virtuală, menit să sprijine copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, prin intermediul programului „Te implici”.

Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. Pe timpul celor 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe.

Pe timpul evenimentului de 24 de ore, se vor organiza o serie de momente speciale, printre care depunerea ”Promisiunii”, de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi „Marea Neagră”. În urma acestui jurământ solemn, care va avea loc pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor fi primi acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi.

De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi: dansuri moderne şi street dance, muzica, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

22 + = 27