AUTORITĂȚILE BUZOIENE ÎN ALERTĂ, DIN CAUZA PRECIPITAȚIILOR ABUNDENTE

0
2354

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a stabilit miercuri o serie de măsuri speciale, ca urmare a avertizărilor meteorologice de cod galben şi, respectiv, portocaliu de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte a judeţului.

„A fost activată grupa operativă la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi este verificată prin sondaj instituirea serviciului de permanenţă la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Totodată, CJSU a dispus activarea agenţilor de inundaţii de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău, verificarea stocurilor de materiale antiderapante la nivelul Secţiei Drumuri Naţionale Buzău şi a administratorului drumurilor judeţene în zonele posibil a fi afectate”, a declarat pentru AGERPRES subprefectul Sorin Gheorghe.

Conform acestuia, „sunt monitorizate permanent furnizarea utilităţilor publice pentru populaţie, precum gaze, apă, căldură, energie electrică şi a tuturor riscurilor  şi vulnerabilităţilor la nivelul judeţului”.

Între timp, ca urmare a răcirii bruște a vremii, RAM Buzău a reluat de noaptea trecută furnizarea energiei termice către populația municipiului, pentru a asigura confortul celor racordați la sistemul centralizat de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 34