ANM: ÎNCĂ DOUĂ ZILE DE VREME REA, ÎN APROAPE TOATĂ ȚARA

0
1681

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două zile, vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50 – 60 l/mp.

La munte, va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50 – 60 km/h.

Un cod portocaliu a fost emis pentru zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 70 km/h şi peste 80 – 90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.

În unele zone depresionare din Transilvania, minimele din timpul nopții vor coborî sub 0 grade, în timp ce în restul țării va fi destul de frig, dar fără a se ajunge la limita înghețului. La nivel de țară, maximele din următoarele 2 zile nu vor depăși 10 – 11 grade în nicio regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here