S.O.S. – PRIMAR ÎN FALIMENT; EDILUL-ŞEF ARE DE ACHITAT, CA PERSOANĂ FIZICĂ, 3 MILIOANE DE LEI CĂTRE O BANCĂ

0
7501

În urmă cu exact o săptămână, Judecătoria Buzău a decis să impună poprire asupra veniturilor primarului municipiului Buzău, Constantin Toma. În calitatea de debitor în dosarul de executare nr. 856/2013, edilul are de achitat către Marfin Bank peste 3 milioane de lei, la care se adaugă şi dobânzile, penalităţile datorate conform titlului executoriu, precum şi cheltuielile de executare care vor fi calculate până la data achitării integrale a debitului.

Mai precis, prin decizia Judecătoriei, Primăria Buzău este obligată să pună poprire pe veniturile încasate de primarul Constantin Toma, până la stingerea datoriei. Decizia instanţei de judecată nu este deocamdată definitivă, putând fi atacată cu apel de către edil.

Constantin TomaÎn cazul în care sentinţa va rămâne însă neschimbată, Primăria Buzău va fi obligată să-i reţină lui Constantin Toma o treime din salariul cu care este remunerat, lună de lună. Având în vedere datoria pe care o are de achitat către Marfin Bank, aproape un milion de euro, ca persoană fizică, Constantin Toma poate fi considerat cel mai îndatorat primar din România.

De precizat este şi faptul că acelaşi Constantin Toma a reuşit să-şi ruineze toate afacerile derulate după 1990 care îl plasau, la un moment dat, în top 200 al celor mai bogaţi români. După falimentarea firmelor sale, Constantin Toma a decis să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Buzău, din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 65