RM. SĂRAT: SOLUȚII DE CONSERVARE PENTRU PIVNIȚA GĂSITĂ SUB ȘOSEAUA SURPATĂ

0
2507

În urmă cu mai bine de două săptămâni, experți de la Muzeul Județean Buzău au demarat primele cercetări arheologice la Rm. Sărat, în zona unde în luna februarie pământul s-a surpat și a înghițit un autoturism.

Specialiștii au deja câteva concluzii cu privire la vechimea pivniței descoperite întâmplător pe Drumul European 85, astfel că în acest moment se așteaptă o eventuală decizie cu privire la modul de conservare a sa va fi luată de autoritățile din Rm. Sărat. O variantă ar fi ca aceasta să fie acoperită cu nisip, iar cea de-a doua ar viza transformarea pivniței intr-un muzeu de sit.

Până la luarea unei hotărâri, traficul rutier în zona respectivă se va desfășura în continuare cu restricții. Posibilitatea reluarii circulatiei în condiții normale depinde de rezultatele unui raport de expertiză.

În prezent, traficul dinspre Moldova spre București este deviat pe strada Dorobanți, paralelă cu Drumul European 85. Ieri după-amiază, aceasta arteră a fost extrem de aglomerată ca urmare a faptului că mulți turiști s-au întors către județele din sudul țării din vacanța petrecuta în Moldova. Rezolvarea unei astfel de probleme la nivelul municipiului Rm. Sărat ar fi o centură ocolitoare, pentru care autorităţile au făcut deja demersuri către Ministerul Transportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 62