Sfaturi ca să-ţi îngrijeşti pielea primăvara

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1381

Uscată, fără fermitate şi strălucire. Aşa arată pielea noastră, după iarna grea care abia a trecut.

Exfoliaţi-vă pielea cu mălai!

O piele sănătoasă are nevoie de o exfoliere corespunzătoare. Puteţi utiliza un produs din comerţ sau puteţi prepara un exfoliant la domiciliu, utilizând două linguri de mălai, câteva picături de gel de duş şi o lingură de miere ca şi liant.

Atenţie la fondul de ten!

Acesta trebuie să fie mai puţin dens şi eventual să asigure şi o anumită protecţie solară. Este bine să se aleagă fondurile de ten cu factor de protecţie de cel puţin 15. Pentru persoanele cu pistrui, e indicat să utilizeze o cremă ecran solar, cu factor de protecţie cu o valoare mai mare decât 50 (SPF 50+).

Folosiţi creme hidratante

La început de primăvară, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi loţiuni care să se absorbă rapid în piele sau o cremă intens hidratatantă. Unguentele cu alantoină sau cu lipide natural identice sunt cele mai potrivite.

Consumaţi multe fructe şi legume

Adăugând consumul de lichide în cantitate suficientă, o alimentaţie bogată în nutrienţi, vitamine şi oligoelemente în cantităţi protrivite, pielea noastră poate face faţă cu bine trecerii din anotimpul rece către zilele calde de primăvară. Cele mai bune fructe şi legume pentru pielea noastră sunt: merele, citricele, morcovii, castraveţii şi spanacul. Acestea conţin antioxidanţii necesari pentru îndepărtarea toxinelor din corpul nostru.

Morcovul catifelează tenul

Sucul de morcov se recomandă în cazul tenurilor sensibile, predispuse la înroşire. Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, sucul de morcov are un efect revitalizant asupra tenului, tonifiindu-l şi catifelându-l.

Bananele regenerează pielea

Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor şterse, uşor trecute. Amestecaţi miezul unei banane cu o linguriţă de miere de albine şi 20 de picături de zeamă de lămâie şi aplicaţi masca pe întreaga suprafaţă a tenului.

Castravetele, bun pentru tenul uscat

Castravetele hidratează pielea, aşadar este cel mai indicat pentru pielea uscată. Amestecaţi 100 g castraveţi foarte fin tăiaţi, cu 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri iaurt. Aplicaţi masca pe tot corpul, timp de aproximativ 15 minute, apoi îndepărtaţi-o cu apă rece. Pielea se simte moale, hidratată şi curată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 4