VREME REA: ÎN OPT JUDEŢE DIN SUD, COD GALBEN DE VÂNT PUTERNIC; PLOI ÎN APROAPE TOATĂ ŢARA

0
1938

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis un cod galben de vânt puternic pentru 8 judeţe din sudul României.

Conform avertizării, în Tulcea, Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Dolj, se vor înregistra rafale de vânt de peste 50-60 kilometri pe oră în zonele joase, şi chiar de peste 100 de kilometri pe oră în zonele de munte.

Codul galben expiră la ora 11.00, pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, respectiv la ora 6.00 pentru restul judeţelor menţionate.

Până mâine, însă, pe aproape întreg teritoriul României vor cădea ploi moderate cantitativ, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. În nord, est și centru, precum și la munte, se vor cumula cantități de 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp. Începând din această dimineaţă, în Maramureş şi Transilvania, se pot semnala pe alocuri precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va cunoaşte intensificări în toate zonele ţării.

De sâmbătă, 8 aprilie, condiţiile meteo se vor ameliora în toată ţara, urmând ca în Duminica Floriilor să se mai semnaleze doar unele înnorări trecătoare şi, cu totul izolat, precipitaţii slabe cantitativ, temperaturile urmând să ajungă până la 16 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 45