BUZĂU: SĂTENII DIN COLŢI, TERORIZAŢI DE UN URS

0
1583

Este disperare pe ulițele din localitatea buzoiană Colți. Acelaşi urs care, cred sătenii, ar fi terorizat satul şi în cursul anului trecut a revenit, probabil, după perioada de hibernare. Animalul pare mai înfometat decât data trecută, dovadă fiind pagubele pe care le lasă în urmă. De la sfârșitul săptămânii trecute, a venit de trei ori în sat, omorând trei animale.

Autoritățile din Colţi au solicitat împușcarea ursului, însă obținerea autorizațiilor de vânătoare durează ceva timp. Până atunci, oamenilor nu le rămâne decât să își ia singuri măsurile de protecție necesare.

Anul trecut, într-o singură zi, ursul a distrus un coteţ şi un grajd, apoi a omorât doi porci de peste 100 de kg. Atacuri ale urşilor au fost semnalate la finele anului trecut şi în oraşul Pătârlagele, dar şi în comuna Cozieni, unde au fost omorâţi trei măgari. Ministerul Mediului a dat atunci derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării, dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 4