BREAKING NEWS: MINISTERUL TRANSPORTURILOR ALOCĂ FONDURI PENTRU REABILITAREA PODULUI METALIC DE LA MĂRĂCINENI

Uzura avansată a structurii poate duce la întreruperea circulației rutiere pe un sens al DN2 E85

0
2490

TVSudEst și agenția de știri Newss.ro au dezvăluit săptămâna trecută, în premieră, situația gravă în care se află vechiul pod metalic de la Mărăcineni, care asigură principala legătură între Muntenia și Moldova, pe DN2 E85.

Reconstruit în mare parte în 2005, după o viitură de mari proporții care a dus la prăbușirea unui tronson al construcției, podul de la Mărăcineni a ajuns, în ultimii 12 ani, într-o stare avansată de degradare, în structura de beton a podului apărând mai multe fisuri și găuri ca urmare a traficului intens.

Din acest motiv, traficul pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău este restricționat de aproape un an, viteza maximă admisă fiind de 10 kilometri pe oră. Alertați de autoritățile buzoiene, responsabilii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță măsuri urgente de remediere a deficiențelor constatate la structura podului construit în urmă cu aproape 85 de ani, după un proiect german. Ministerul Transporturilor a alocat deja suma de 5 milioane de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu, lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni ar putea începe la jumătatea acestei veri. Pe timpul derulării acestora, traficul pe ambele sensuri se va desfășura pe podul alăturat, din beton, cu restricțiile de rigoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 37