ÎNCĂ O AMÂNARE: CCR ÎNTÂRZIE SĂ DECIDĂ DACĂ PERSOANELE CONDAMNATE PENAL POT AJUNGE MINIȘTRI

0
1559

Curtea Constituţională a României a amânat pentru a treia oară, pentru 27 aprilie, să formuleze o decizie pe marginea excepției de neconstituționalitate la Legea 90/2001, ridicată de Avocatul Poporului în urmă cu aproape 2 luni.

Potrivit art. 2 din Legea 90/2001, ”pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1)”.

Odată admisă sesizarea Avocatului Poporului, o decizie a CCR ar permite ca Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu suspendare în dosarul ”Referendumul”, să devină premier, deși cu prilejul mai multor apariții publice din ultima perioadă, liderul PSD a afirmat că ”obiectivul său de a deveni prim-ministru este istorie și că, în acest moment, nu îl interesează decât să gestioneze cum trebuie conducerea Camerei Deputaților și, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, pe aceea a Parlamentului”.

Între timp, CCR a anunţat astăzi o premieră în activitatea instituţiei: instituţia va înceta obişnuitele comunicări verbale (declaraţii) de la finalul şedinţelor, privind activitatea sa, mulţumindu-se cu transmiterea de comunicate de presă. Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a invocat faptul că şi alte instanţe procedează în acelaşi mod.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + = 5