LA 12 ANI DE CÂND S-A PRĂBUȘIT PARȚIAL, PODUL DE LA MĂRĂCINENI ESTE DIN NOU ÎN PERICOL

0
1800

La 12 ani după ce a fost parțial distrus de inundațiile din 2005, fiind nevoie de reconfigurarea și consolidarea sa, podul care asigură principala legătură dintre Muntenia și Moldova, pentru șoferii care circulă pe DN2 E85, este într-o stare avansată de degradare, iar cele aproximativ 20.000 de mașini care îl traversează zilnic fac ca situația să se agraveze.

Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut găuri, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis restricționarea traficului pe sensul Rm. Sărat – Buzău, interzicându-se accesul pe pod al camioanelor de peste 40 de tone și limitându-se viteza la 10 km/h pentru cele cu tonaj mai redus. Din păcate, în ciuda indicatoarelor amplasate pe pod, niciun șofer nu respectă restricțiile impuse.

Pod Mărăcineni 2Drumarii buzoieni au efectuat de curând o nouă verificare a structurii podului, iar constatările nu sunt deloc liniștitoare. Autoritățile județene știu despre starea avansată de degradare a podului de la Mărăcineni și spun că au sesizat la București situația, pentru ca problemele să fie remediate și să nu se ajungă la soluția radicală a închiderii traficului rutier.

Reprezentanții CNAIR au declarat că, în cursul săptămânii viitoare, ar putea face cunoscute primele măsuri ce se impun pentru remedierea situației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =