Curăță petele de grăsime cu soluții rapide de prin casă

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1696

Petele de grăsime sunt de obicei greu de curăţat, chiar dacă încerci detergenţii special concepuţi. Dar, dacă acţionezi imediat împotriva lor cu soluţii pe care le ai la îndemână prin casă, vei reuşi să scapi de ele rapid.  

Pudră pentru bebeluși

Dacă a sărit grăsime pe bluza ta preferată, presară deasupra un strat consistent de pudră pentru bebeluși. Folosește un burete fin pentru a apăsa ușor pudra pe zona pătată și îndepărtează apoi pudra, după ce a absorbit grăsimea.

Cretă de croitorie

Freacă bine cu o cretă albă și moale, precum creta de croitorie, petele de grăsime de pe haine, precum și petele de transpirație de la gulerul cămășilor. Pune apoi rufele la spălat în mod obișnuit, iar creta va ajuta detergentul să elimine mai eficient petele.

Praf de copt

Înmoaie bine grăsimea arsă de pe aragaz cu apă fierbinte și presară deasupra ei un strat generos de praf de copt, apoi stropește cu zeamă de lămâie. Lasă soluția să acționeze câteva minute, apoi folosește un burete abraziv să cureți petele de grăsime.

Apă minerală

După ce ai prăjit carnea sau peștele în tigaie, aruncă grăsimea folosită și toarnă în cratiță apă minerală. Vei curăța mult mai ușor grăsimea arsă de pe pereții tigăii cu ajutorul apei mineralizate.

Pungă de hârtie

Dacă a sărit grăsime pe tapetul de pe pereți, pune imediat peste pată o pungă de hârtie pentru alimente și apasă cu fierul de călcat încins, până când hârtia absoarbe toată grăsimea. Apoi tamponează zona cu un șervețel de hârtie și curăță talpa fierului, după ce s-a răcit, cu detergent de vase.

Sare și alcool sanitar

Amestecă o parte sare și 3 părți alcool sanitar pentru a curăța petele de grăsime de pe haine și freacă bine cu o batistă sau cu o bucată de material moale. Apoi, spală hainele în mod obișnuit.

Oțet şi apă contra grăsime

Amestecă oțet și apă în părți egale și spală cu această soluție petele de grăsime de pe masă, de pe aragaz sau de pe gresia din bucătărie. Oțetul va degresa foarte bine suprafețele murdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 60