ORA DE VARĂ ŞI… ORA PĂMÂNTULUI

0
1637

România trece în această noapte la ora oficială de vară, astfel că ora 3.00 devine ora 4.00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din acest an.

Trenurile de călători aflate pe traseu vor pleca din staţii după ora de iarnă, până în această noapte, la ora 03:00, iar odată cu trecerea la ora de vară, garniturile vor pleca din staţii la orele programate. Trenurile aflate în trafic în noaptea de 25-26 martie 2017, la ora 03:00 , vor avea întârzieri, după trecerea la ora oficială de vară.

Ora PământuluiPână atunci, însă, astăzi are loc şi un alt eveniment celebrat în aproape toate ţările din lume – Ora Pământului – şi promovat pentru prima dată în Australia, de organizaţia pentru protecţia mediului WWF (World Wide Fund for Nature) în 2007.

Începând cu anul 2009, şi ţara noastră s-a raliat la această iniţiativă – cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii – care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În această seară, între orele 20.30-21.30, toţi cetăţenii şi instituţiile din România sunt invitaţi să urmeze tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic şi să deconecteze toate aparatele electrice şi electrocasnice neesenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 94