DE ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, SUTE DE POLIŢIŞTI PROTESTEAZĂ ASTĂZI, LA M.A.I. ŞI GUVERN, CERÂND SALARII MAI MARI

0
1689

Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România și PRO LEX participă, la această oră, de Ziua Poliției Române, la un miting în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, ei urmând să plece, la orele prânzului, în marş şi către Guvernul României.

Polițiștii solicită emiterea unei ordonanțe de urgență care să prevadă majorarea salariilor funcției de bază cu 20% și calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate) la salariul funcției de bază, de la 1 aprilie 2017.

O altă revendicare se referă la eliminarea plafonului de 30% din salariul funcției de bază pentru sporuri, compensații, prime și indemnizații individuale, precum și acordarea unei majorări de 100% (față de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în celelalte zile în care, conform legilor în vigoare, nu se lucrează.

„Mulți membri ai celor două sindicate, atât din țară, cât și din București, dar și polițiști neafiliați ori afiliați altor sindicate, au început deja să-și anunțe prezența pentru sâmbată, 25 martie. Mitingul se va desfășura între orele 10:00 și 12:00 în fața MAI și va continua cu un marș până în Piața Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16:00” – au anunţat ieri, printr-un comunicat, reprezentanţii sindicatelor implicate în organizarea protestului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 53