BUZĂU: APROAPE 3000 DE PARTICIPANŢI LA „MARŞUL PENTRU VIAŢĂ”, DESFĂŞURAT ÎN TOATE ORAŞELE ROMÂNIEI ŞI MOLDOVEI

0
1787

Însoţiţi de preoţii parohiilor la care sunt arondaţi, numeroşi credincioşi din toate colţurile judeţului au luat parte astăzi în municipiul Buzău la „Marşul pentru viaţă”, manifestare deja tradiţională organizată de Biserica Ortodoxă atât în România, cât şi în Republica Moldova.

Marşul pt viaţă 4Mulţimea de oameni de toate vârstele, purtând bannere, steaguri şi coli de carton cu mesaje împotriva avortului a plecat puţin după orele 16.30 din Parcul Crâng, către Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, coloana de câteva sute de metri lungime având în frunte câţiva tineri care au purtat icoanele Mântuitorului Iisus Hristos, Maicii Domnului cu Pruncul şi pe cea reprezentându-l pe Sf. Mucenic Sava de la Buzău.

Marşul pt viaţă 3Procesiunea desfăşurată sub sloganul „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine.” a oprit în dreptul celor două biserici de pe traseu – Sf. Spiridon şi Sf. Sava – unde preoţii şi mulţimea au rostit rugăciuni, ajungând în final la Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei după aproape o oră şi jumătate.

Marşul pt viaţă 2Potrivit Patriarhiei Române, „Marșul pentru viață” – ajuns la cea de-a şaptea ediţie, reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, România aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 89