TINERI CU DOSAR PENAL PENTRU CĂ AU AMENINȚAT CU O ARMĂ PARTICIPANȚII LA TRAFIC

0
1208

Polițiștii buzoieni au fost sesizați de un șofer care circula pe un drum de exploatare între Buzău și Vadu Pașii că pasagerii unui autoturism cu care s-a intersectat pe traseu ar fi scos pe geam o armă pentru a-i intimida pe cei pe lângă care treceau.

Mai multe echipaje de poliție au fost trimise imediat în zona indicată, reușindu-se în scurt timp depistarea autoturismului, în care se aflau 4 indivizi cu vârste între 15 și 22 de ani. Mașina a fost oprită pe DN 2B, aproape de intrarea în municipiul Buzău, și în urma controlului efectuat de polițiști, a fost descoperit un pistol de tip ”airsoft” și alte articole specifice, despre care posesorul lor a afirmat că ar fi fost procurate de la un magazin on-line.

Trei dintre suspecți au fost duși la poliție pentru audieri, iar din cercetările oamenilor legii a reieșit că, în timp ce aceștia se deplasau cu mașina pe drumul de exploatare amintit, cel mai mare dintre membrii grupului – un buzoian de 22 de ani – ar fi folosit arma pentru a-i intimida pe cei cu care se întâlneau pe traseu, fără existenţa prealabilă a vreunei situaţii provocatoare sau conflictuale.

Pentru ”distracția” lor, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar pistolul și celelalte consumabile au fost ridicate în vedera continuării cercetărilor.

Potrivit legii, chiar dacă pistolul de tip ”airsoft” nu este considerat armă letală, o asemenea armă se transportă numai dezasamblată, iar expunerea sau uzul său în alte locuri în afara celor special amenajate intră în sfera penalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 62