22 MARTIE – ZIUA MONDIALĂ A APEI

0
1569

Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day).

Statisticile arată că, în prezent, la nivel global, peste 80% din apele uzate generate de societate se întorc în ecosistem, fără a fi tratate sau refolosite. 1,8 miliarde de oameni folosesc o sursă de apă potabilă contaminată cu excremente, ceea ce le pune în pericol sănătatea, ei fiind expuși la îmbolnăvirea de holeră, dizenterie, febră tifoidă și poliomielită.

Tema zilei pentru acest an – „Apa și apa uzată” – este axată pe apa reziduală, care trebuie percepută ca o resursă valoroasă pentru economia circulară și care trebuie gestionată în condiții de siguranță, privită ca o investiție eficientă pentru sănătatea oamenilor și a ecosistemelor naturale, potrivit site-ului oficial www.worldwaterday.

Gestionarea corectă a apelor uzate va conduce la eficientizarea circuitului apei pentru toate viețuitoarele, contribuind, astfel la reducerea la jumătate a volumului de ape uzate neepurate și intensificarea procesului de reciclare și reutilizare sigură a apei.

La nivel mondial, majoritatea apelor uzate din locuințe, orașe, industrie și agricultură se întorc în natură fără a fi epurate sau reutilizate, poluând astfel mediul și pierzând substanțe nutritive importante, precum și alte materii recuperabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =