O FEMEIE DE 54 DE ANI, GRAV BOLNAVĂ, CERE AUTORITĂȚILOR SĂ FIE EUTANASIATĂ

0
1495

Mariana Niculescu, din Constanța, a fost diagnosticată în urmă cu mai mult timp cu osteoporoză, epilepsie și alte afecțiuni grave, fiind încadrată în gradul 1 de handicap, iar de aproape un an, ea zace imobilizată la pat. La ultima reevaluare a situației sale, membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la Constanța au stabilit că femeia nu poate beneficia de asistent personal.

Din momentul în care biata femeie a devenit total dependentă de ajutorul celor din jur, soțul ei a renunțat la serviciu și se ocupă permanent de igiena corporală, hrănirea, schimbarea hainelor și chiar îi veghează deseori somnul bolnavei, de teamă că aceasta ar putea avea o criză în lipsa lui.

Disperat de situația cu care se confruntă, soțul Marianei Niculescu a contestat rezultatul comisiei, însă răspunsul acesteia ar urma să vină în aproape 4 luni. Până atunci, nefericitul cuplu trebuie să se descurce cu 340 de lei lunar, plus diverse sume de bani pe care își permit să le trimită copiii lor plecați la muncă în străinătate. Femeia nu mai suportă chinurile și, convinsă că moartea ei ar fi o ușurare pentru familia care se chinuie zilnic să-i satisfacă nevoile elementare de igienă și hrănire, ea face apel la președintele României să găsească o soluție legală pentru a-i facilita eutanasia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 50