PROCURORUL GENERAL, AUGUSTIN LAZĂR, NU INTENȚIONEAZĂ SĂ DEMISIONEZE

0
1363
Procurorul general al României, Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat ieri că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, afirmând ulterior că nu exclude posibilitatea ca aceștia să demisioneze.

”Zilele următoare, voi avea discuții cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte, domnul Augustin Lazăr, și separat cu procurorul-șef de la Direcția Națională Anticorupție, pe tema despre care vorbim, evoluțiile acestea, modul în care dânșii s-au raportat la lege, s-au raportat la standardul constituțional, s-au raportat la standardele Comisiei de la Veneția. (…) Sigur, eu nu exclud ca, în lipsa unei proceduri declanșate de mine, să aibă dânșii inițiativa unei proceduri lăuntrice, individuale, privind modul în care s-au poziționat, repet, la dispoziții legale, constituționale și chiar în dezbaterile din spațiul public, într-o perioadă atât de sensibilă”, a afirmat Tudorel Toader.

Jurnaliștii prezenți astăzi la Parchetul General l-au întrebat pe procurorul general al României dacă intenționează să demisioneze, în urma declarațiilor ministrului Justiției, răspunsul său fiind următorul: ”Vă spun doar atât: nu. Nu intru nici în polemici publice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 71