Greșeli alimentare în timpul postului

0
1327

Postul înseamnă înainte de toate debarasarea de tot ceea ce îngreunează sufletul și trupul în drumul fiecăruia către credință.

Consumul în exces al alimentelor permise și îngrășarea

Postul, dacă nu este tratament pentru vindecarea de boli grave dat de un medic specialist, ci este dorința de apropiere de cele sfinte, atunci presupune în primul rând, înfrânarea de la: gândurile negative, faptele de zgârcenie, supărare pe cei de lângă noi, îndreptățirea de sine și judecarea celor din jur.

Consumul de produse de post, pline de aditivi și alte ingrediente nesănătoase

Prima mare greșeală în post este tendința de a mânca foarte mult din alimentele permise (riscul de îngrășare), în lipsa acelora care dădeau senzația de sațietate. În primul rând, despre aceasta este postul, să nu fim niciodată sătui. Se spune că aceluia care nu îi este foame în timpul postului, nu postește.

Introducerea înlocuitorilor de alimente animală, precum margarina în loc de unt

Există tentația de a mânca mai multe dulciuri de post și mulți sâmburi, nuci și alune. De multe ori, uităm că acestea, consumate în exces, îngrașă. Nu numai că îngrașă, dar nu fac bine organismului. Apoi, mai există și tendința de a mânca mai multă pâine, paste făinoase și altele asemenea, dar și acestea fac rău atunci când se exagerează.

Postul ca dietă pentru slăbit

Postul nu se ține pentru slăbit. Aceasta este o mare greșeală, pentru că în post se elimină anumite alimente, care urmează să se reintroducă după o anumită perioadă. Curele de slăbire trebuie să fie de la bun început echilibrate în alimentație, altfel, când se reintroduc alimentele interzise, va apărea efectul de îngrășare în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =