Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma prea multă cafea?

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1496

Nimic nu se compară cu mirosul cafelei de dimineață. Indiferent că o bei pentru doza de energie pe care ți-o oferă sau că îți place gustul, se recomandă consumul a maxim două cești pe zi.

Dacă totuși mai simți nevoia peste zi să mai bei o cafea, alege să o combini cu o cantitate mai mare de lapte pentru a avea un efect mai slab.

Consumul excesiv de cafea crește riscul apariției bolilor cardiovasculare!

Dezavantajele consumului de cafea

Auzi… lucruri: dacă te-ai obișnuit să bei cafeaua precum limonada și ai ajuns la peste 3 căni de cafea pe zi, există riscul să începi să auzi zgomote care nu există în realitate.

Îți afectează ficatul: în doze mici cafeaua este considerată un adevărat medicament mai ales dacă este consumată fără lapte și zahăr. Însă cele trei elemente combinate îți pot distruge ficatul, mai ales dacă iei analgezice.

Crește tensiunea arterială: consumul de cafea produce palpitații, iar pe termen lung, asta se poate transforma într-o boală în toată regula.

Poți deveni mult mai  irascibil

Duce la insomnii

Dă dependență: de regulă cafeaua este asociată cu un obicei plăcut, relaxant, iar dacă te hotărăști să renunți brusc la ea, s-ar putea să-i afli și efectele neplăcute, și anume indispoziție, scăderea capacității de concentrare.

Dureri de cap

Depresie: renunțarea bruscă la cafea cauzează stări de depresie, anxietate și oboseală.

Îți crește riscul de osteoporoză: cu cât porția zilnică este mai mare, cu atât trebuie să te asiguri că ai suficient calciu și vitamina D în organism, deoarece cafeaua favorizează eliminarea lor. Lipsa calciului din organism duce, în timp, la osteoporoză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =