BUZĂU: PREMIERUL GRINDEANU ÎNTÂMPINAT DE ZECI DE COMERCIANŢI NEMULŢUMIŢI CĂ PRIMĂRIA VREA SĂ-I EVACUEZE DINTR-O PIAŢĂ DE MĂRFURI INDUSTRIALE

Grindeanu a vorbit despre problemele locale - conflictul dintre Primărie şi Compania de Apă, dar şi datoriile foarte mari ale Regiei Autonome Municipale

0
2362

Conform unor informaţii oficiale, Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, urmau să se întâlnească astăzi cu primarii din judeţul Buzău, pentru discuţii privind derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi accesarea de fonduri europene de către comunităţile pe care le reprezintă. În cursul serii de vineri, biroul de presă al Guvernului a transmis că, pe lângă cele două membre ale Executivului, la Buzău va veni şi premierul Sorin Grindeanu, pentru a se întâlni cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, cu prefectul interimar al judeţului, Sorin Gheorghe, şi cu primarii convocaţi la întâlnirea cu miniştri Dezvoltării şi Apelor.

Zeci de comercianţi care deţin tarabe într-un complex de vânzare a mărfurilor industriale, imobil din care primarul de Buzău a anunţat că urmează să-i evacueze în câteva luni, l-au aşteptat pe Grindeanu în faţa Primăriei Buzău pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile şi i-au înmânat un memoriu în care au fost menţionate revendicările lor. Premierul român a promis că, după ce va analiza problemele semnalate de comercianţii revoltaţi, va încerca împreună cu municipalitatea buzoiană să găsească soluţii pentru stingerea conflictului.

La ieşirea de la discuţiile cu primarul de Buzău, Grindeanu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor legate, în special, de conflictul dintre Primărie şi Compania de Apă, al cărei director a fost somat în mai multe rânduri să demisioneze de către primarul Constantin Toma, care l-a acuzat de proasta calitate şi preţul mult prea ridicat al apei potabile, dar şi de colectarea abuzivă a unei taxe pentru apa pluvială. De menţionat că, la rândul său, directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru, a depus în ultimele săptămâni mai multe plângeri la DNA împotriva primarului. Grindeanu a spus că şi în acest caz trebuie găsită o soluţie amiabilă, pentru ca investiţiile uriaşe ale Companiei de Apă, care furnizează apă potabilă pentru municipiile Buzău, Râmnicu Sărat şi majoritatea localităţilor rurale ale judeţului, să nu aibă de suferit. Totdată, premierul are în vedere trimiterea Corpului de Control al primului-ministru, pentru a clarifica situaţia existentă la Compania de Apă.

Grindeanu-Bz2De asemenea, referitor la dificultăţile financiare cu care se confruntă Regia Autonomă Municipală, care livrează agentul termic pentru aproape 14.000 de apartamente din Buzău, Sorin Grindeanu a afirmat că problemele se regăsesc la nivelul tuturor acestor regii din ţară şi că în opinia sa, în locul unei abordări punctuale a fiecărui caz, este necesară elaborarea unei strategii naţionale care să ajute la evitarea falimentului de către furnizorii de apă caldă şi căldură pentru populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 16