IMPORTANT LANȚ DE SUPERMARKET-URI DIN ROMÂNIA, INTERESAT DE SOIUL DE ROȘII ”BUZĂU 1600”

0
1720

După degustarea roșiilor din soiul Buzău 1600, reprezentanții retailer-ului german și-au dat acceptul pentru ca, din vara acestui an, 3 producători locali ai legumei să furnizeze cel puțin 150 de tone rețelei de magazine din România.

Răsadurile pentru roșiile de tipul Buzău 1600, foarte cunoscute și apreciate în anii ’80, provin de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, una dintre cele mai prestigioase instituții de acest fel din țară. Planta face fructe mari, cu greutatea de aproximativ 200 de grame pe bucată, având formă sferică şi o culoare roşie uniformă. Cei care au inventat și patentat acest soi, afirmă că roșiile Buzău 1600 sunt extrem de benefice în prevenţia bolilor canceroase, datorită conţinutului mare de licopen – un antioxidant puternic care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Cercetătorii de la SCDL Buzău speră ca, din toamna acestui an, și ceapa de apă produsă de Stațiune să se bucure de mare căutare tot în cadrul aceleiași rețele de magazine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 40