BUZĂU: FOSTUL SECRETAR DE STAT HORAŢIU ANGHELESCU RIDICAT DE POLIŢIE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

În urma unei informaţii eronate, poliţiştii şi procurorii au năvălit iniţial peste o bătrână de 67 de ani, vecină cu casa vizată

0
1486

O bătrână de 67 de ani a tras o sperietură soră cu moartea când, la primele ore ale dimineţii de astăzi, s-a trezit asaltată de forţele speciale ale poliţiei buzoiene, care i-au spus că trebuie să pună în executare un mandat de percheziţie pentru imobilul în care locuieşte. După câteva telefoane şi schimburi de mesaje, oamenii legii şi-au dat seama că obiectivul vizat de ei este situat la adresa Al. Sahia nr. 10 A, şi nu 10 cum scria în documentele lor.

Imobilul vizat de ei îi aparţine lui Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor pe parcursul anului trecut, care, alături de alte trei persoane, este cercetat de către procurori într-un dosar care vizează operaţiuni fictive cu materiale de construcţii, achiziţii şi prestări de servicii.

Horaţiu AnghelescuÎn acest dosar, poliţiştii buzoieni au efectuat azi-dimineaţă 27 de percheziţii de locuinţe şi la sediile unor firme din trei judeţe şi din municipiul Bucureşti, suspectate de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 – 2014, cele patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite, între care și Horațiu Anghelescu.

Cei vizaţi în această anchetă ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal T.V.A. şi diminuând artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei.

Horațiu Anghelescu este, în prezent, președintele unui ONG, Pro Democrația Buzău. El a fost director general al SC Green Garden International SRL, administrator şi director general la SC TRIPDor Travel SRL, director general şi administrator la societatea RTM Buzău-TV, care deține postul local TV Buzău. De asemenea, Anghelescu a mai fost director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Buzău, iar în anul 2000, a candidat la funcţia de primar al municipiului Buzău din partea PNŢ-c.d. Cercetările în acest dosar vor continua sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 34