Cele mai populare remedii cu sare

0
8977

Dacă te supără tusea, când te lupți cu răceala, gripa sau cu alte boli respiratorii, tratamentele cu sare te fac să te simți mai bine și te pun pe picioare într-un timp mai scurt. Băile cu sare, gargara și inhalațiile cu soluție salină sunt metode simple pentru a alunga durerile de cap, de gât, de sinusuri, nasul înfundat și letargia specifică bolilor respiratorii. Poți folosi sare grunjoasă sau sare de Himalaya, pe care o găsești în magazinele cu produse naturiste.

GARGARA CU APĂ SĂRATĂ COMBATE ROŞUL ÎN GÂT 

La debutul răcelii, usturimile resimţite în zona gâtului sunt extrem de neplăcute. Acţionează de la început şi pregăteşte-ţi o soluţie salină. În 200 ml de apă, pune o linguriţă de sare şi amestecă bine, până la dizolvarea cristalelor. Pe parcursul a 10 minute, fă gargară cu soluţia aceasta şi ai grijă să n-o înghiţi. Repetă procedura de 3 ori pe zi, până ce durerea începe să cedeze.

BĂILE CU SARE ALUNGĂ RĂCEALA

Când răceala îţi dă de furcă, hidratează-te bine și rezervă-ți mai mult timp pentru odihnă. Seara, după o baie sau un duș fierbinte, cufundă-ți picioarele în apă cu sare. Încălzește apa și toarn-o într-un lighean în care ai pus 2-3 mâini de sare. Ai nevoie de apă atât cât să-ţi acopere gleznele. Ţine picioarele în apă până la răcirea acestuia sau măcar 15 minute. Apoi, şterge-te şi pune-ţi şosete groase.

COMPRESE CU SARE CONTRA DURERILOR DE CAP 

Compresele cu apă sărată pot fi de ajutor. Pune într-o cană cu apă caldă 2 linguriţe de sare de masă, amestecă bine, îmbibă o compresă cu această soluţie, aplic-o pe frunte şi stai lungit 20-30 de minute, timp în care o laşi să acţioneze.

INHALAŢIILE CU APĂ SALINĂ ÎŢI DESFUNDĂ NASUL

Picăturile nazale cu apă sărată și inhalațiile te ajută să respiri mai ușor când ai nasul înfundat. Amestecă o linguriță de sare în 200 ml de apă călduță și, cu ajutorul unei pipete, pune în fiecare nară câteva picături. Pentru inhalație, pune 2 linguri de sare de Himalaya într-un vas, peste care adaugi 2 căni cu apă clocotită. Amestecă, apoi acoperă-ți capul cu un prosop și, stând deasupra vasului, inhalează aburii emanați, 10-15 minute.

CURA CU SARE PREVINE CRIZELE DE ASTM

Un tip de sare care-ți aduce un plus de minerale, oxid de fier, oligoelemente, accelerând procesele biologice, este sarea roz de Himalaya. Este recomandată și celor care suferă de afecțiuni respiratorii, precum astmul bronșic, angina pectorală, bronșita. Ţine o cură de 30 de zile cu sare de acest fel. În 3 litri de apă fiartă şi răcită, dizolvă o mână de sare. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, ia 2 linguriţe din această soluţie şi bea un pahar cu apă.

 

INFO

Rănile superficiale se cicatrizează mai repede şi nu riscă să se infecteze, dacă le speli cu apă caldă în care ai pus puţină sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =