Alungă tusea cu piper negru!

Articol de Daniel Ţigleanu

0
1274

Răceala și tusea pot fi combătute cu remedii naturiste diverse. Puțini știu că leacurile cu piper negru pot fi folosite în acest scop, dar şi pentru a stopa căderea părului sau simptomele indigestiei.

Piper și miere contra tusei

Când tusea nu te mai lasă, testează un leac cu piper negru. Macină câteva boabe de piper negru și amestecă-le cu miere până obții o pastă. O lingură luată din această pastă este de ajuns pentru a ameliora sau pentru a face să dispară cu totul tusea. Este un leac indicat și în cazul răcelilor.

Combate indigestia

Un alt remediu cu piper, de reținut pentru zilele în care te lupți cu urmările indigestiei, este acesta: amestecă suc de ghimbir cu piper negru măcinat. Trebuie luat după fiecare masă principală, până când încep să dispară simptomele.

Te ajută să slăbești

Consumat sub forma unei băuturi, piperul negru te susține pe parcursul dietelor de slăbit. Adaugă 2 lingurițe de zeamă de lămâie, una de miere, ¼ de piper negru măcinat și o ceașcă de apă. Bea acest amestec o dată pe zi pentru a avea rezultate bune.

Îți regenerează pielea

Prepară o pastă din piper negru și unt pe care o aplici pe piele. Este un remediu excelent în caz de iritații, alergii, eczeme.

Stopează căderea excesivă a părului

Un tratament natural pentru revitalizarea părului poate fi preparat și din piper negru. Trece prin mașina de tocat sau mărunțește cât mai fin o lime ori o lămâie și macină câteva boabe de piper negru. Amestecă-le pentru a obține o pastă pe care o aplici pe scalp sau strict pe zonele unde părul a început să se rărească. Ideal ar fi să folosești remediul cu 10 minute înainte de duș.

Tratează mătreața

Contra mătreții este util să aplici un amestec făcut dintr-o linguriță de piper negru măcinat și o ceașcă de lapte bătut. Îl întinzi cu grijă la baza firelor de păr, pe scalp, apoi las-o să acționeze 30 de minute. Clătește părul și usucă-l, evitând să-l speli cu șampon o zi după aceea.

Știai că… piperul negru poate fi folosit și contra durerii dentare? Amestecă piper negru măcinat cu ulei de cuișoare până obții o pastă pe care o pui pe măseaua infectată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 52