BUZĂU: O BĂTRÂNĂ CARE NU A MAI DORMIT DE 84 DE ANI ŞI-A SĂRBĂTORIT CENTENARUL

0
4620
Drăguţa Ardeleanu

Atmosferă de mare sărbătoare în comuna buzoiană Săgeata. Sătenii, dar şi rudele unei bătrâne care ieri şi-a serbat centenarul au ţinut să fie alături de cea care a fost considerată zeci de ani drept cea mai harnică femeie din localitate. Rudele şi sătenii spun că Drăguța Ardeleanu n-a mai dormit din tinereţe. Femeia se ocupa ziua de treburile gospodăreşti, iar noaptea întreagă croia rochii şi diverse materiale textile la o maşină de cusut Singer.

Una dintre fiicele bătrânei povestește că mama ei a dus o viață cumpătată, cu un regim alimentar sever. Femeia, care a dezvoltat o abilitate rar întâlnită, se poate mândri că a instruit pe timpul nopţii zeci de tinere în arta croitoriei. Medicii bănuiesc că la mijloc ar fi vorba de o particularitate genetică extrem de rară, întâlnită doar la delfini şi balene.

Cu toate că are o așa vârstă înaintată, fiind cel mai vârstnic locuitor al comunei Săgeata, tanti Drăguța are și acum mintea limpede, iar dacă mâinile ar mai fi ajutat-o, ar fi lucrat în continuare la mașina de cusut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 + = 90