Luptătorul MĂDĂLIN BARANGĂ (CSM BUZĂU): „Visul meu este să particip la Jocurile Olimpice!”

Interviu realizat de LEONARD BUNILĂ

0
1752

Este considerat unul dintre cei mai promițători tineri practicanți de lupte libere ai județului Buzău. În ultimii ani, a reușit să se claseze pe primele locuri la competițiile naționale de lupte libere. Este vorba despre Mădălin Barangă, un sportiv care, cu ambiție și cu multă muncă, va deveni unul dintre luptătorii reprezentativi ai României. Tânărul luptător Mădălin Barangă a acceptat să acorde un scurt interviu săptămânalului „Scurt pe 2”, în care povestește cum a îndrăgit luptele libere, cât timp alocă pregătirii, dar și ce obiective majore și-a propus pentru anul 2017 .

 

Data și locul nașterii: 1 mai 2000, Buzău;

Club: CSM Buzău;

Antrenor: Voicu Marian.

 

Reporter: Mădălin, la ce vârstă ai început să practici lupte libere?

Mădălin Barangă: Am încercat și alte sporturi, dar de la 14 ani practic lupte libere de performanță.

 

Rep.: Ce te-a determinat să alegi acest sport?

Mădălin Barangă: Am fost selectat de la Școala generală Nr. 2,  de antrenorul meu, și când m-am dus la antrenament, mi-a plăcut foarte mult ce am făcut acolo.

 

Rep.: Ai obținut deja rezultate remarcabile pentru vârsta ta, la competiții naționale. Cine te-a ajutat să ajungi la acest nivel?

Mădălin Barangă: Am fost foarte serios în pregătire, am făcut ceea ce îmi place și am ascultat sfaturile antrenorului.

 

Rep.: Până în momentul de față, care consideri că fost cea mai importantă reușită a ta din punct de vedere sportiv?

Mădălin Barangă: Am reușit să câștig titlul de Campion Național de Cadeți și locul I la internaționala României de lupte libere.

 

Rep.: Cât timp te antrenezi într-o săptămână? În ce constă programul de pregătire?

Mădălin Barangă: Am zece antrenamente pe săptămână, dimineața și după-amiaza, câte două ore, și antrenamentele constau în pregătire specifică (lupte) și pregătire fizică generală în raport de competițiile ce urmează.

 

Rep.: În 2016, ai ocupat locul 8 în topul sportivilor buzoieni care concurează la probele olimpice. Ce înseamnă această distincție pentru tine?

Mădălin Barangă: Locul 8 înseamnă prima mea clasare în primii 10 sportivi ai județului. De menționat că, dacă obțineam un loc mai bun la Campionatele Europene, puteam chiar să fiu între primii 3 sportivi ai județului.

 

Rep.: Ai un luptător pe care îl admiri deosebit?

Mădălin Barangă: Da, îmi plac mulți sportivi cu rezultate deosebite, dar muncesc să îmi creez un stil și o personalitate proprie.

 

Rep.: Ce pasiuni ai? Cum îți petreci timpul liber?

Mădălin Barangă: În timpul liber, îmi place să ies în oraș cu prietenii.

 

Rep.: Ce obiective majore ți-ai propus pentru anul 2017?

Mădălin Barangă: Pentru anul 2017, am mai multe obiective. În primul rând, să ies campion de național de cadeți. Apoi, îmi doresc o medalie la campionatul național de juniori și o clasare cât mai bună la Campionatul European.

 

Rep.: Mădălin, care este visul tău în carieră?

Mădălin Barangă: Visul meu este să particip la Jocurile Olimpice!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 89