PERICOL ÎNSEMNAT PE ŞOSELELE DIN SUDUL ŢĂRII – POLEIUL DEPUS PESTE NOAPTE ÎNGREUNEAZĂ CIRCULAŢIA

0
1782

Ploaia care a căzut aseară în mai multe judeţe din sudul şi sud-estul ţării a îngheţat peste noapte, punând în mare pericol siguranţa circulaţiei pe toate drumurile afectate. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de polei, valabil pentru Municipiul Bucureşti şi judeţele Buzău, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Călăraşi, avertizare care expiră la orele 9.00.

Pentru prevenirea accidentelor cauzate de stratul de polei depus, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române face următoarele recomandări:

– chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;

– în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este umed, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;

– în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

– pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 17