Te doare capul? Pune pe frunte cartof crud

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1204

Durerile de cap ne chinuie mai ales când temperaturile ajung să fie tot mai ridicate. O cataplasmă este cel mai bun remediu pentru astfel de neplăceri.

 Cartof crud şi ras

Se iau 3 cartofi de dimensiuni potrivite, se spală sub jet de apă şi se rad cu tot cu coajă, aplicându-se pe o bucată de pânză îngustă. Aceasta se aşează pe zona dureroasă: frunte, creştetul capului, tâmple, ceafă. Se lasă 20 de minute după care se înlătură. Se pot face aplicaţii de 3-4 ori pe zi la interval de minimum 30 de minute.

Frunze proaspete de iederă

Se zdrobesc şi se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză. Această cataplasmă se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se pot face aplicaţii de 3 ori pe zi la interval de 2 ore.

Muşeţel flori, urzică – frunze şi pătlagină – frunze

Toate proaspete, se zdrobesc, se aşază în strat subţire pe o bucată de pânză, amestecând plantele. Cataplasma se aplică pe zonele dureroase ale capului. Se menţine 20 de minute. Se pot aplica de 4-5 ori pe zi la interval de 30 minute.

Oţet de ventrilică şi de mere

100 g de ventrilică şi 500 ml oţet de mere – se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.

Cataplasmele sunt preparate de consistenţă moale care se obţin din legume şi plante medicinale amestecate cu apă până ce rezultă o pastă. Această pastă se pune între două bucăţi de pânză fină pentru a putea fi aplicate şi ridicate uşor de pe partea bolnavă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 5