ORA 20.30: 5000 DE PROTESTATARI LA GUVERN, 1500 LA COTROCENI; PRIMARUL PSD DE IAŞI VORBEŞTE DESPRE NEVOIA UNOR SCHIMBĂRI ÎN PARTIDUL SĂU

0
1152

În ciuda frigului şi a vântului puternic, mii de protestatari s-au strâns la orele serii în faţa Guvernului pentru a 8-a zi consecutiv, cerând demisia echipei conduse de premierul Grindeanu care, spun ei, nu mai prezintă niciun fel de credibilitate după adoptarea pe furiş a Ordonanţei privind modificarea Codurilor penale. Nu doar bucureştenii protestează, însă, la această oră; potrivit ultimelor informaţii venite din ţară, sute de oameni au ieşit şi la Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi alte mari oraşe.

Şi la Cotroceni protestează, la această oră, paroximativ 1500 de persoane care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, acuzându-l că, prin acţiunile sale, încearcă să-i dezbine pe români şi să răstoarne guvernul legitim al României.

Mihai Chirică-primar IaşiÎntr-un interviu acordat postului Radio Hit din Iaşi, primarul acestui municipiu, Mihai Chirică – care este vicepreşedinte al PSD la nivel naţional şi preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PSD -, a afirmat că, în ultimele zile, a avut ocazia să se intersecteze de mai multe ori cu zecile de mii de protestatari care au ieşit pe străzile oraşului şi că nu împărtăşeşte părerea că aceştia ar fi manipulaţi. În ce priveşte companiile multinaţionale, pe care conducerea PSD le-a acuzat că au contribuit la organizarea şi amplificarea protestelor de stradă, social-democratul Mihai Chirică a spus că, dacă este nevoie, le cere el scuze în numele celor care le-au jignit, afectându-le imaginea sau cifra de afaceri. În ce priveşte prestaţia Guvernului actual şi şansele reabilitării sale în faţa opiniei publice, Chirică a afirmat, cităm: „Felul în care au fost promovate cele două ordonanțe din care nu au mai rămas nimic au adus o lipsă de încredere normală. Nu trebuie să o ascunzi sub preș. Trebuie să o ai o altă atitudine de acum încolo. Credibilitatea lui Grindeanu va crește din două direcții. Prima, din măsurile pe care el și le asumă. Eu, Grindeanu am decis asta. Să iasă singur, fără șovăieli, fără să arunce ochii în dreapta și în stânga. Încrederea Guvernului Grindeanu se obține de Grindeanu, nimic din afară nu-i aduce încrederea fermă de care are nevoie. Deciziile lui trebuie să fie ferme, hotărâte, dezbătute, fără umbră de șovăială. Sunt sigur că a preluat o temă pe care a preluat-o din mers, are nevoie de sprijin, se poate baza și pe mine. Are nevoie să își dovedească propria lui forță. În acest moment, față de momentul de început are o credibilitate scăzută”.

Tot în cadrul interviului oferit Radio Hit Iaşi, primarul social-democrat Mihai Chirică a mai vorbit şi despre situaţia din PSD, după evenimentele din ultimele zile: „Există conflicte în PSD și aș spune că sunt grave. Unele dintre ele pleacă din principiu, iar cele care pleacă din principiu sunt, de obicei, serioase. Rezultatul alegerilor care te fac învingător nu îți dau puterea, ci îți dau o sarcină importantă. Există un conflict între clasa politică de astăzi și ieri, între România de astăzi care nu mai este cea de ieri. În 2017 suntem altă țară. În anii de penetrare a familiei europene, milioane de oameni au văzut altă viață. Conflictul nu va mai dura mult. Unii se vor schimba în bine așa cum am făcut mulți dintre cei care ne-am exprimat în spațiul public, iar alții vor fi îndepărtați”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =