Nu ocoli fructele kaki !

0
1610

Dacă nu ți se pare un fruct prea atrăgător sau le preferi pe altele, ai ocazia să afli mai multe despre kaki în cele ce urmează și să descoperi cât de mult te poate ajuta în diverse afecțiuni, ca hipertensiunea arterială, sau în cazul în care îți dorești să slăbești.

Fructul, de culoare portocaliu-roşiatică, provine din Asia şi în această perioadă se găseşte în supermarketuri. Pe lângă gustul delicios, este benefic asupra sănătăţii. Poţi consuma aceste fructe proaspete sau în salate de fructe.

Te ajută să slăbești

Pentru că sunt bogate în fibre, fructele kaki te ajută să ai o bună digestie. În 100 de grame de kaki, se găsesc peste 3 grame de fibre. De aceea, este util persoanelor care vor să slăbească.

Aceste fructe conţin şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Conţin şi magneziu, un alt mineral important pentru menţinerea sănătăţii creierului.

Normalizează tensiunea arterială

Datorită potasiului care se găseşte în fruct, ajută la reglarea tensiunii arteriale şi menţine elasticitatea vaselor de sânge.

Kaki este aproape un fruct fără grăsimi, dar are un conținut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Previn cancerul

Kaki au un conţinut ridicat de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că aceste fructe protejează contra anumitor tipuri de cancer. Un studiu recent a arătat că fuctele kaki ajută la eliminarea celulelor canceroase din corp, în cazul cancerului mamar.

Mențin sănătatea ochilor

Au un conţinut ridicat de vitamina A, ceea ce înseamnă că oferă protecţie vederii. Vitamina A are grijă şi de pielea ta, deoarece menţine elasticitatea pielii.

De asemenea, kaki le este de ajutor persoanelor care se luptă cu acneea. Fructul kaki conţine şi vitamina E, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii.

Grăbesc vindecarea

Vitamina C care se găseşte în 100 g de fruct kaki asigură peste 15% din necesarul zilnic al organismului. Vitamina C ajută la menţinerea imunităţii organismului. De asemenea, ajută corpul să lupte cu infecţiile, grăbind vindecarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =