MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, FLORIN JIANU, ŞI-A ANUNŢAT PE FACEBOOK DEMISIA DIN GUVERN

0
1482

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, a postat pe Facebook, în urmă cu mai puţin de o oră, următorul mesaj:

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să ii spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atat de brutal şi de nedrept.
Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un război pe care nu îl împărtăşesc şi pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă, îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul ţării mele, ţării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!

Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potential uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ŞI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!

În ceea ce priveşte activitatea mea din această lună, ea este una consistentă, am reuşit să trec mai multe acte normative de susţinere a mediului de afaceri (Programul România Start-up Nation, Programul de Internaţionalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creşteri semnificative pentru finanţarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai mulţi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat şi nu în ultimul rând am reuşit o premieră pt România post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate şi sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare.

Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru ca aşa îmi dictează constiinţa, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!

P.S. 1. Îi rog pe cei tentaţi să folosească gestul meu în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abţină. Sunt şi rămân tehnocrat, nu ma pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat.
Nu voi iesi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.

P.S. 2. Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei şedinţe de guvern, am amânat însă decizia sperând că gandul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ,eroarea’ şi să ne continuăm liniştiţi activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =