GUVERNUL PSD-ALDE MERGE ÎNAINTE CU ORDONANŢA PRIVIND CODURILE PENALE; PROTESTATARII SE ADUNĂ ÎN STRADĂ

0
1644

După aproape două zile de absenţă din peisajul public, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au participat astăzi la şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi, acum câteva minute, au părăsit sala unde – timp de aproape o oră şi jumătate – au răspuns întrebărilor presei legate de Ordonanţa de Urgenţă privitoare la modificarea legislaţiei în domeniul penal, adoptată marţi seara.

Întrebat despre amplele proteste desfăşurate în toată ţara în ultimele 2 săptămâni, la care sute de mii de români şi-au exprimat indignarea faţă de modul în care Guvernul PSD-ALDE a adoptat Ordonanţa privitoare la Modificarea Codurilor Penale, Dragnea a spus că „orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România, prin mijloace mai mult sau mai puțin legale”. Despre violenţele care au avut loc ieri, în timpul mitingului din Piaţa Victoriei, liderul PSD a spus că „Iohannis este autorul moral al violenţelor de azi-noapte. Ambii vorbitori au afirmat că Guvernul nu va renunţa la ordonanţele care au produs nemulţumirea maselor şi îngrijorarea a numeroase state europene şi de peste Atlantic. Întrebat despre eventuală demisie, în urma mişcărilor populare, Grindeanu a respins ferm o asemenea eventualitate.

Între timp, numeroşi români nemulţumiţi de deciziile Guvernului PSD-ALDE au ieşit deja în stradă pentru a cincea zi de proteste, fiind de aşteptat ca în această seară să aibă loc alte manifestaţii de mare anvergură în Bucureşti şi alte zeci de oraşe ale ţării. Participanţii la proteste spun că mişcările de stradă nu vor înceta, până când Guvernul nu va da înapoi în ce priveşte adoptarea ordonanţelor controversate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 66