BREAKING NEWS: ÎN BUCUREŞTI ESTE AŞTEPTAT SĂ AIBĂ LOC UN MITING URIAŞ ÎN ACEASTĂ SEARĂ; MII DE ROMÂNI ÎŞI ANUNŢĂ IEŞIREA ÎN STRADĂ ŞI ÎN ALTE ORAŞE ALE ŢĂRII

0
1690

Peste o mie de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei încă de la primele ore ale dimineţii, dar odată cu lăsarea serii, tot mai mulţi protestatari se adună în faţa Guvernului, pentru a manifesta împotriva adoptării ordonanţelor privind graţierea şi dezincriminarea unor fapte penale. Autorităţile se aşteaptă ca, în această seară, să aibă loc un protest de o amploare fără precedent, mai multe maşini cu jandarmi fiind trimise către Bucureşti din judeţele limitrofe, pentru a asigura ordinea pe durata protestelor.

Nici oraşele de provincie nu se lasă mai prejos, mii de oameni anunţând că vor ieşi în stradă pentru a cere demisia ministrului Justiţiei sau a întregului Guvern. La Iaşi s-au adunat deja aproape o mie de protestatari, în timp ce la Galaţi aproximativ 500 de persoane sunt adunate în faţa Prefecturii. Unii dintre participanţi sunt studenţi care spun că vor profita de gratuitatea pentru călătoriile pe calea ferată pentru a se duce la Bucureşti.

Şi în alte zeci de municipii şi oraşe din ţară, mii de oameni care au discutat pe reţelele de socializare au început să iasă din case pentru a protesta faţă de ordonanţele care au stârnit o vie îngrijorare nu numai în plan naţional, ci şi peste hotare, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, fiind printre primii oficiali străini care au subliniat că România a pornit pe un drum fără întoarcere în lupta anticorupţie şi orice derapaj riscă să afecteze considerabil credibilitatea României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =