BUZĂU: PATINOARE DUBIOASE ÎN CELE DOUĂ MUNICIPII ALE JUDEŢULUI – BUZĂU ŞI RÂMNICU SĂRAT

0
18735

Două patinoare, aceeaşi firmă şi numeroase controverse. Aşa se pot descrie, pe scurt, premierele consemnate în această iarnă în Buzău şi Rm. Sărat. Este vorba despre patinoarele în aer liber amenajate în cele două municipii, cu scopul de a oferi iubitorilor de patinaj şi, în special, copiilor momente inedite de distracţie fără prea mare cheltuială.  Ambele investiţii ascund însă numeroase semne de întrebare în ce priveşte legalitatea lor. Care ar fi acestea şi cine sunt oamenii din spatele afacerilor „de sezon”?

Înaintea sărbătorilor de iarnă, primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma, anunţa o mare surpriză, în spiritul respectivei perioade: deschiderea unui patinoar în aer liber chiar în centrul oraşului. Aceasta iniţiativă, aparent un cadou făcut buzoienilor, ascundea însă şi o poliţă plătită de Constantin Toma firmei Elcar Gid, cea care administrează de ani de zile patinoarul de lângă cel mai mare parc al oraşului – Parcul Crâng – şi care ani buni a fost finanţată de fosta administraţie locală şi ex-primarul Constantin Boşcodeală.

Primăria Buzău şi-a ţinut promisiunea şi, pe 1 decembrie 2016, patinoarul din Piaţa Dacia a fost deschis pentru toţi amatorii de patinaj. Tot atunci, buzoienii au aflat că se pot bucura gratuit de gheaţă în cazul că vin cu propriile patine. Pentru ceilalţi, exista posibilitatea de a le închiria pentru 10 lei pe zi. De asemenea, în aceeaşi perioadă, s-au aflat şi câteva mici detalii despre patinoarul mobil din centrul Buzăului. Obiectivul de agrement fusese închiriat de la o firmă din judeţul Bacău pentru o perioadă de două luni, timp în care administraţia din Buzau achita societăţii respective 150.000 de lei.

Cine este insa firma din Bacau care incaseaza o asemenea suma in numai doua luni si cum a fost aleasa? Firma care detine patinoarul se numeste COMEGROM WORK SRL si are sediul in localitatea Magura, judetul Bacau. Interesant este insa ca societatea respectiva a primit contractul din Buzau, fara vreo licitatie publica, prin programul SEAP, asa cum cere legea, ci direct. Dar asta nu este tot. Administrata de Constantin Iordachioaie, care figureaza si ca asociat alaturi de Dorel Nicula, firma din judetul Bacau are ca principal obiect de activitate constructia de drumuri si autostrazi si are … un singur angajat. Iar ca uimirea sa fie totala, cei doi asociati, Constantin Iordachioaie si Dorel Nicula, alaturi de societatea COMEGROM WORK SRL sunt inculpati la Tribunalul Bacau intr-un dosar penal de constituire a unui grup infractional organizat.

Surprizele nu se încheie însă aici. La patinoarul din centrul oraşului Buzău, sumele provenite din închirierea patinelor nu au fost încasate de firma din Bacău, ci de o altă firmă din Buzău, AGREMENT TOYS PARK SRL. Societatea buzoiană este administrată de Ionuţ Cristi Zaharia şi are ca obiect de activitate organizarea de bâlciuri şi parcuri de distracţii. Extrem de interesant este însă că această firmă fost înfiinţată pe 16 noiembrie 2016, chiar când patinoarul mobil a fost adus la Buzău. Cu alte cuvinte, a fost creată doar pentru a încasa banii din folosirea patinoarului.

Ca şi la Buzau, firma COMEGROM WORK SRL a ajuns şi la Rm. Sărat unde, de asemenea, a închiriat un patinoar mobil în aer liber, care s-a deschis pe 17 ianuarie, în acest an. Iar Buzăul si Rm. Sărat nu sunt singurele mari oraşe în care societatea din Bacău, inculpată intr-un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat, a ajuns să închirieze patinoare pe bani frumoşi. În afară de cele două municipii din judeţul Buzău, firma COMEGROM WORK SRL a facut afaceri banoase şi în municipiile Vaslui, Focşani ori Galaţi. Ce au în comun toate aceste mari oraşe? Toate au primari PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 21