MINISTRUL JUSTIȚIEI DISPUS SĂ FACĂ UNELE MODIFICĂRI PE ORDONANȚELE PRIVIND GRAȚIEREA ȘI CODURILE PENALE

0
1195
??????????????????????????????????????????????????????????

La finalul dezbaterii publice organizate astăzi la Ministerul Justiției, ministrul Florin Iordache a afirmat, cităm: ”I-am primit la dezbatere pe toți cei care au dorit să participe. Am luat act și vom analiza toate propunerile făcute. Și vreau să fac două precizări față de cele două proiecte de ordonanță. Pentru cea care vizează grațierea, de la început am spus mai multe principii pe care le vom respecta. În primul rând, nu se adresează unor persoane. Clar nu se adresează criminalilor, violatorilor, celor acuzați de fapte de corupție, iar principiul cel mai important este cel privind recuperarea prejudiciului. În cel de-al doilea act normativ, am ținut cont de recomandările CCR. Trebuie să mai spun că săptămâna trecută CCR a mai găsit încă șase articole neconstituționale și așteptăm motivarea pentru ca și acestea să poată fi făcute constituționale, pentru că ne dorim niște legi clare, coerente, pe care să le respecte fiecare cetățean”.

Referindu-se la nemulțumirile populare exprimate de contestatari proiectelor de OUG-uri privind grațierea și modificarea Codurilor Penal și de Procedură Penală, ministrul Justiției a mai spus: ”Eu am întrebat în sală pe cei care se opuneau ordonanței și foarte mulți spuneau să fie o dezbatere în Parlament. Dar dezbatere înseamnă și când își asumă Guvernul. În acest moment, până nu finalizez textele celor 2 acte normative nu pot să vă spun cu ce recomandare mă voi duce. Voi avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și soluția pe care ne-o vom asuma o vom anunța”.

Totodată, ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că prevederile neclare din proiectele de OUG vor fi eliminate și a subliniat că variantele inițiale vor fi amendate „fără îndoială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 85