Beneficiile lavandei pentru sănătate

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1584
Lavender bouquet for herbal medicine

Cunoscută încă din Antichitate pentru proprietăţile sale terapeutice, lavanda este una dintre plantele medicinale care te poate ajuta în tratarea mai multor afecţiuni.

Este bună în caz de insomnii

Uleiul esenţial de lavandă ajută în caz de insomnii. Pui câteva picături într-un bol cu apă caldă, nu mai mult de două-trei, şi inspiri adânc. Starea de bine te va cuprinde destul de repede. Te calmează dacă ai avut o zi proastă. Stările de irascibilitate, depresia, durerile de cap dispar în scurt timp.

Utilă în tulburări gastro-intestinale

Are efect antispastic, este utilă în combaterea problemelor digestive cauzate de stres sau nervozitate. De asemenea, tratamentele cu lavandă se recomandă şi dacă suferi de probleme respiratorii, precum astm şi răceli.

Extrapont

Levănțica ajută în cazul migrenelor şi durerilor de cap.

Ameliorează eczemele

Lavanda este de ajutor dacă suferi de eczeme, arsuri minore, psoriazis, înţepături de insecte. Are acţiune antibacteriană, fiind utilă pentru curăţarea rănilor. Are şi o puternică acţiune antiseptică.

Combate acneea

Uleiul esențial de lavandă este ideal și în tratamentele cosmetice, fiind un ulei care se potriveşte pentru toate tipurile de piele. Folosită în măști și alte produse destinate îngrijirii pielii, lavanda diminuează ridurile și previne formarea altora, are efect cicatrizant asupra semnelor lăsate de acnee.

Contraindicaţii

Lavanda nu este recomandată persoanelor care iau medicamente anticoagulante. Lavanda nu este indicată nici pentru femeile gravide, în primele trei luni de sarcină. Oricum, este mai bine să ceară sfatul medicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 73