BUCUREŞTI: CLUBUL BAMBOO DISTRUS DE UN INCENDIU PUTERNIC ÎN ACEASTĂ DIMINEAŢĂ – 20 DE RĂNIŢI, O PERSOANĂ ÎN STARE GRAVĂ

0
3555

Pompierii din turele libere au fost chemați la serviciu pentru a interveni la incendiul de la Clubul Bamboo din Capitală, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Apelul de urgenţă a fost primit la primele ore ale dimineţii, pompierii au activat Planul Roșu de intervenție, iar la fața locului au fost trimise peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea.

La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul izbucnit la Clubul Bamboo se manifesta pe o suprafață de circa 2500-3.000 de metri pătrați, iar un număr de 22 de persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale, informează ISU București, pe pagina sa de socializare. Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare parte, a anunțat, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că singura persoană rănită foarte grav în urma incendiului de la Clubul Bamboo a fost dusă la Spitalul Colentina, fiind intubată și ventilată mecanic pentru că prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii: „În acest moment, sunt 22 de persoane care au fost transportate la spitalele din București. Din acestea, 20 au rămas în continuare internate. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești”, a precizat reprezentantul ISU București, citat de Agerpres, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului în jurul orei 5,30.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că, potrivit unor informaţii, unii dintre clienţii clubului amplasat pe malul Lacului Tei s-ar fi aruncat în apă pentru a scăpa din incendiu, motiv pentru care mai mulţi scafandri au cercetat zona, dar fără niciun rezultat.

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului de la Clubul Bamboo, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

Potrivit reprezentanților companiei E-Distribuție Muntenia, sunt afectați, printre alții, consumatorii din zonele Șoseaua Colentina, Str Doamna Ghica, Strada Teofil, Str Bujorul Alb, Str Comarnic, Str Gheorghe Țițeica, Str Grigore Moisil, Strada Plumbuita și străzile adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 59