PSD AR PUTEA FACE ASTĂZI O NOUĂ PROPUNERE DE PREMIER

0
1187

Comitetul Executiv al PSD se întrunește astăzi și, conform unor surse, este posibil ca partidul să facă o nouă propunere de premier, alta decât Liviu Dragnea, urmând să se declanșeze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis dacă acesta va respinge și această a doua variantă.

Pe de altă parte, liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat după respingerea numirii lui Sevil Shhaideh că ”preşedintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situaţie un pic diferită, dar şi atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranţei naţionale şi a relaţiei cu aliaţii noştri din NATO, atunci lucrurile se schimbă”. Și fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a spus că, cităm: ”șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare. El își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă”. Zegrean a mai amintit că ”legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele”.

Cu câteva minute în urmă, Dragnea a anunțat că încă nu a fost contactat de Iohannis, dar că în cursul zilei de astăzi Klaus Iohannis va primi un răspuns la solicitarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 13