PSD AR PUTEA FACE ASTĂZI O NOUĂ PROPUNERE DE PREMIER

0
452

Comitetul Executiv al PSD se întrunește astăzi și, conform unor surse, este posibil ca partidul să facă o nouă propunere de premier, alta decât Liviu Dragnea, urmând să se declanșeze procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis dacă acesta va respinge și această a doua variantă.

Pe de altă parte, liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat după respingerea numirii lui Sevil Shhaideh că ”preşedintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situaţie un pic diferită, dar şi atunci se pune problema dacă cumva argumentele sunt de natura siguranţei naţionale şi a relaţiei cu aliaţii noştri din NATO, atunci lucrurile se schimbă”. Și fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a spus că, cităm: ”șeful statului nu poate fi obligat să desemneze ca prim-ministru o persoană pe care nu o dorește, iar acesta nu poate fi un motiv de suspendare. El își face treaba. Constituția îi dă voie să desemneze sau nu persoana care i-a fost propusă”. Zegrean a mai amintit că ”legea fundamentală nu prevede nicăieri câte propuneri de premier poate respinge președintele”.

Cu câteva minute în urmă, Dragnea a anunțat că încă nu a fost contactat de Iohannis, dar că în cursul zilei de astăzi Klaus Iohannis va primi un răspuns la solicitarea sa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ