CÂNTĂREŢUL GEORGE MICHAEL A MURIT LA VÂRSTA DE 53 DE ANI

0
1263
George Michael album to be reissued. File photo dated 17/11/06 of George Michael whose 1990 album Listen Without Prejudice Vol. 1 is set to be reissued accompanied by a new film featuring Stevie Wonder, Elton John and the supermodels who starred in the video to his hit single Freedom! '90. Issue date: Wednesday September 14, 2016. See PA story SHOWBIZ Michael. Photo credit should read: Yui Mok/PA Wire URN:28638307

Cântărețul și compozitorul George Michael, intrat în conştiinţa publicului cu numeroase hit-uri cu grupul Wham în anii 1980 și mai târziu ca artist solo, a murit la vârsta de 53 de ani, transmit luni agențiile internaționale de presă, care îl citează pe agentul său. „Cu mare tristețe, confirmăm că fiul nostru iubit, frate și prieten, George, a murit în pace în casa sa, de Crăciun”, a anunțat duminică agentul său, într-un comunicat citat de DPA.

Starul pop britanic, al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo „Faith”, din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri, notează și AFP, care amintește și de succese ale artistului precum „Faith” sau ‘Careless Whisper’. Faima sa a crescut ca membru al duo-ului Wham!, cunoscut pentru hit-urile sale ‘Club Tropicana’ și ‘Last Christmas.’

George Michael a decedat duminică la locuința sa din Goring, comitatul Oxfordshire, la vest de Londra, transmit EFE și AFP, citând BBC, care arată că moartea sa nu este considerată suspectă de poliția britanică. „Sunt profund șocat. Am pierdut un prieten drag, cel mai amabil și generos suflet și un artist strălucit. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa și toți fanii săi”, a reacționat, pe Instagram, cântărețul britanic Elton John, citat de AFP.

George Michael a supraviețuit unei pneumonii la sfârșitul lui 2011. France Presse amintește că starea sa necesitase îngrijiri intensive din cauza severității unei infecții cu pneumococ. „Aceasta a fost literalmente cea mai rea lună din viața mea, dar am o șansă incredibilă, cu adevărat incredibilă, de a fi aici”, a declarat el atunci, după spitalizarea sa.

Retras în ultimii ani, George Michael pregătea un album cu producătorul britanic Naughty Boy. Popularitatea cântărețului a scăzut în anii 1990, dar a revenit în 2004 cu albumul „Patience”, care a ocupat primul loc de vânzări în Regatul Unit. Interpretul lui ‘Careless Whisper’ a cunoscut în trecut diferite dificultăți legate de droguri și alcool. El a petrecut patru săptămâni în închisoare în 2010 după ce a intrat cu Range Rover-ul într-un magazin din nordul Londrei, sub influența cannabisului, scrie AFP. Trei ani mai devreme, el fusese găsit leșinat în Mercedesul său și a admis că a consumat droguri, dar a scăpat de închisoare efectuând 100 de ore de muncă în interesul comunității. El a primit o interdicție de a mai conduce timp de doi ani.

Ultimul său album solo, Symphonica, apărut în 2014, a fost disc de aur în Marea Britanie. EFE amintește că George Michael, purtând numele real de Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut dintr-un tată greco-cipriot și o mamă britanică, pe 25 iunie 1963, în cartierul East Finchley, în nordul Londrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 34