VAL DE ATENTATE, TERORISMUL LOVEŞTE DIN NOU ÎN INIMA EUROPEI

0
1063
Mutmasslicher Terroranschlag in Berlin: LKW rast in einen Weihnachtsmarkt, mehrere Tote und zahlreiche Verletzte, Hintergrund noch unklar / 191216 ***BERLIN, Dec. 19, 2016 - Police and rescuers are seen near the site of a lorry crash at a Christmas market in Berlin, Germany, Dec. 19, 2016. A lorry ploughed into a crowd at a Christmas market in Berlin on Monday night, killing nine people and injuring many others, Berlin police announced over Twitter.***

Un camion condus de un bărbat de naţionalitate pakistaneză a intrat aseară în plin în mulţimea adunată la un târg dedicat Crăciunului în capitala Germaniei, Berlin. Poliţia şi serviciile de salvare au confirmat în prima fază 9 morţi şi peste 50 de răniţi, dar în cursul nopţii au mai decedat încă 3 persoane grav rănite, multe altele aflându-se în stare critică. Atentatul de la Berlin, revendicat la scurt timp de organizaţia Stat Islamic, aminteşte de masacrul comis în vară la Nisa, de ziua Franţei, când un camion lansat în viteză pe o arteră pietonală a ucis 86 de oameni.

2Un alt atac a avut loc la o moschee din Zurich, Elveţia, unde un bărbat înarmat a deschis focul asupra musulmanilor aflaţi la rugăciune în lăcaşul de cult, rănind trei persoane. La scurt timp, poliţia a declanşat o amplă operaţiune de căutare a suspectului şi a descoperit cadavrul unui bărbat sub un pod, existând varianta ca acesta să fie atacatorul de la moschee care s-a sinucis.

3Tot ca un act terorist a fost calificată şi asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, în timp ce diplomatul participa la o expoziţie de fotografie din capitala Ankara, atacatorul fiind un tânăr poliţist turc care s-a folosit de legitimaţie pentru a pătrunde în clădirea ce adăposteşte galeria de artă. Conform martorilor, asasinul ar fi tras un foc în aer şi ar fi strigat înainte să-l împuşte pe ambasadorul rus Andrei Karlov că accesta trebuie să plătească pentru ce se întâmplă în oraşul Alep din Siria, unde trupele guvernamentale susţinute de Rusia încearcă să elimine rezistenţa civililor care se opun regimului lui Bashar al-Assad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 54