CIOLOŞ: CREŞTEREA SALARIULUI MINIM RĂMÂNE ÎN SARCINA P.S.D., AŞA CUM ŞI-A ASUMAT ÎN CAMPANIE

0
1080

La o întâlnire avută ieri cu sindicatele şi patronatele, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, premierul României, Dacian Cioloş, a afirmat că viitorul Guvern va avea legitimitatea necesară pentru stabilirea nivelului salariului minim pe economie garantat în plată în anul 2017, în condițiile în care partidul care a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016 și-a asumat nivelul salariului minim în programul de guvernare.

Premierul a transmis partenerilor sociali că, într-un alt context decât cel al alegerilor, guvernul actual ar fi stabilit nivelul salariului minim pe economie garantat în plată pentru anul 2017, la un nivel apropiat de cel propus de confederațiile sindicale.

Șeful Executivului a mai spus că va discuta cu conducerea partidului politic care a câștigat alegerile pe mai multe teme de guvernare, între care și salariul minim, precizând că în acest moment are în vedere două scenarii. Dacă noul guvern se va instala până la sfârșitul anului, atunci va avea posibilitatea să își asume formal nivelul promis în programul de guvernare, iar dacă preluarea  guvernului se va face la începutul anului viitor, actualul guvern va aproba, în ultima ședință din 2016, o hotărâre prin care să mențină nivelul actual al salariului minim și în luna ianuarie 2017, urmând ca pentru restul anului să fie stabilit un alt nivel. Potrivit prevederilor legale, Guvernul are obligația să stabilească până la sfârșitul anului în curs, nivelul salariului minim garantat în plată pentru anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 38