ÎNCĂ O LOVITURĂ

0
1282

Inca o lovitură extrem de dură primită de primarul Buzaului, Buzău, Constantin Toma. Tribunalul Buzău a suspendat, printr-o soluţie pronunţată astăzi, hotărârea Consiliului Local prin care 323 de polițiști locali îşi pierdeau locurile de muncă de saptamana viitoare. Chiar dacă decizia de astăzi va fi atacată cu recurs, polițiștii vor merge în continuare la serviciu si vor fi platiti pana la o decizie definitiva a instantei de judecata.

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a primit astazi inca o lovitură extrem de dură din partea instantei de judecata. Tribunalul Buzău a suspendat hotărârea Consiliului Local de concediere a celor 323 de polițisti locali aflați în structura de pază. Prin soluţia magistraţilor Tribunalului Buzău, se revine la noua organigramă, se suspendă preavizul şi procedura de concediere, iar poliţiştii locali vor merge în continuare la serviciu. Decizia Tribunalului Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Hotărârea luată de instanță i-a bucurat pe polițiștii locali concediați, care consideră că „s-a făcut dreptate”. Primarul Constantin Toma spune că a luat decizia concedierii polițiștilor locali care asigurau paza școlilor pentru a se face economii la bugetul local. De partea cealaltă, polițiștii trecuti pe lista de concedieri spun că edilul nu a urmărit să facă economii, ci a dorit să întindă o mână de ajutor anumitor firme de pază.

Decizia de astăzi a Tribunalului Buzău complică serios lucrurile în ceea ce privește situația pazei în școli și grădinițe. O parte dintre directori au semnat deja contracte de pază cu firme private, însă de astăzi, aceste contracte vor deveni nule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 + = 38